Ben je bekend met een postcodecheck? Het werkt heel eenvoudig, met een postcodecheck kun je nagaan welke internet abonnementen er op je adres geleverd kunnen worden (DSL, Kabel of Glasvezel). Zo kun je eenvoudig achterhalen of er bijvoorbeeld glasvezel beschikbaar is op je adres. Glasvezel wordt steeds gewilder en steeds meer mensen besluiten dan ook een glasvezel abonnement af te sluiten. Een nadeel van glasvezel is echter dat het nog niet overal beschikbaar is. Met een postcodecheck achterhaal je binnen een minuut of er al glasvezel in je straat is aangelegd en of je het kunt aanvragen. Met een internet abonnement kun je vervolgens online video’s kijken (on-demand). O.a. streamingdiensten zoals HBO, Film1 en Ziggo Films.

Onafhankelijk vergelijken van internet abonnementen

Het is belangrijk om allemaal gebruik te maken van onafhankelijke postcodechecks. Sommige websites tonen namelijk alleen providers waar zij hoge commissies van ontvangen. Als consument heb je hier weinig aan, je wilt immers een onafhankelijk overzicht van de verschillende aanbieders zien. Als je gebruik maakt van internet-vergelijkers zoals internethunter.nl weet je zeker dat je alle beschikbare providers kunt bekijken.

De goedkoopste aanbieder

Zodra je een postcodecheck hebt uitgevoerd krijg je een overzicht van de abonnement die geleverd kunnen worden. Vaak zie je de goedkoopste bovenaan staan. Naarmate je verder naar beneden scrolt loopt de prijs op. De goedkoopste aanbieder hoeft niet per se de beste te zijn. Kijk naast de prijs ook naar de kwaliteit van de diensten die worden geleverd. Hoe kun je erachter komen of de diensten van een goede kwaliteit zijn? Dit is vrij eenvoudig. Je kunt op internet zoeken naar de provider naam en het woord ervaringen of reviews. Je krijgt direct ervaringen van andere mensen te zien. Lees er een aantal door en je ontdekt snel genoeg of een provider goed is qua dienstlevering en levering van diensten.

Het aanvraagproces

Heb je eenmaal een betaalbare en kwalitatief goede provider gevonden, dan kun je de gekozen diensten aanvragen (alles in 1 bijvoorbeeld, of quad play). Dit kan eenvoudig en snel via internet gedaan worden. Je aanvraag komt direct bij de provider terecht, deze kan aan de slag met de oplevering van de gekozen diensten. Dit duurt normaal gesproken niet langer dan een aantal weken. Je krijgt te horen welke datum de diensten worden opgeleverd. Eventueel kun je er voor kiezen om een monteur te laten komen die alles oplevert, dit is echter niet noodzakelijk. Van postcodecheck tot oplevering, je regelt tegenwoordig alles eenvoudig via internet!

Postcodecheck voor internet met televisiepakket
Getagd op:                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *