Bijna alle grote bedrijven hebben tegenwoordig hun eigen streamingdienst, waarop je zelf kunt kiezen welke film of serie je wilt kijken. Echter, door al deze verschillende mogelijkheden is het soms moeilijk bij te houden wat alle opties zijn. Naast Netflix, YouTube Premium en Videoland heeft nu ook Apple zijn eigen streamingdienst aangekondigd: Apple TV Plus. Tijdens het event in maart 2019 werd op het podium van het Steve Jobs Theater deze dienst officieel aangekondigd. Over deze streamingdienst, meer informatie en de programma’s die je hierbij kunt gaan kijken, vind je in onderstaande tekst meer informatie.

Welke shows, documentaires en series kun je verwachten?

Apple TV Plus geeft exclusief materiaal door Apple zelf ontwikkeld. Tijdens het event werden al verschillende series en shows aangekondigd die te zien zullen zijn. Hierbij wordt met grote namen in de filmwereld samengewerkt zoals Jennifer Aniston, Oprah Winfrey en regisseur Steven Spielberg. Naar verwachting gaat er dit jaar nog ruim 2 miljard dollar worden uitgegeven aan het verder ontwikkelen van eigen content om zo de concurrentie aan te gaan met diensten zoals Netflix en Hulu.

Amazing Stories: Remake van de jaren tachtig-klassieker

Een van de series die te zien zal zijn bij Apple TV Plus is de remake Amazing Stories uit de jaren tachtig van Steven Spielberg. Het origineel is een series waarin fantasy, horror en sciencefiction grote thema’s vormen en deze serie had in de jaren tachtig twee seizoenen met 45 afleveringen. Voor nu is bekend dat er in ieder geval tien afleveringen besteld zijn door Apple om de remake te maken, met Edward Burns in een van de hoofdrollen.

Jennifer Aniston en Reese Witherspoon: serie over ochtendtalkshows

Twee van de grootste actrices van dit moment gaan ook samen een serie maken voor deze streamingdienst, die zou gaan over de ochtendtalkshows in Amerika. In totaal zouden er twintig afleveringen gemaakt worden, waarbij de twee actrices niet alleen een belangrijke rol spelen maar ook betrokken zullen zijn bij de productie van de serie.

Verdere shows die te zien zullen zijn

Tijdens het event werden nog meer series bekend gemaakt, waaronder kindertelevisie, zoals live-action series en tekenfilms, die geproduceerd zullen worden door de makers van Sesamstraat. Verder komen er ook shows met Oprah Winfrey, die laat weten aan twee documentaires te werken over intimidatie op de werkvloer en mentale gezondheid. Al deze series zijn echter pas het begin, en er zullen nog veel meer shows en documentaires te zien gaan zijn.

Apple TV Plus en Apple TV Channels

Op Apple TV Plus zal dus exclusief materiaal beschikbaar komen en daarnaast zal Apple TV Channels beschikbaar komen waarop content van andere partijen gezien kan worden. Onder meer HBO, Showtime en CBS krijgen een kanaal. TV Channels is voor nu vooral gericht op de Amerikaanse markt en geeft consumenten de mogelijkheden om zelf een pakket samen te stellen met de diensten die de kijkers het meeste aanspreken. Het is nog niet duidelijk om Apple ook samen wil gaan werken met lokale partijen, zoals bijvoorbeeld Videoland in Nederland.

Apple TV Plus in het kort

In het kort is deze dienst dus verwerkt in de TV-app en wordt het de thuishaven voor Apple Originals, hun eigen exclusieve series en programma’s. De TV-app is hiervoor speciaal opnieuw ontworpen, met een nieuwe menubalk bovenin. De streamingdienst zal beschikbaar zijn op al je Apple apparaten en zowel online als offline beschikbaar zijn. Een ander voordeel van de streamingdienst van Apple is dat er geen advertenties zullen zijn.

Apple TV Plus zal in het najaar wereldwijd, in meer dan honderd landen, beschikbaar komen en de prijzen zullen tegen die tijd ook bekend gemaakt worden.

Apple TV Plus: de nieuwe streamingdienst van Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *